1 Cor.16:1Wat nu de inzameling voor de heiligen betreft, moet u het net zo doen als ik het aan de gemeenten in Galatië opgedragen heb: 2 Op elke eerste dag van de week moet ieder van u bij zichzelf iets opzijleggen om op te sparen wat in zijn vermogen is, opdat de inzamelingen niet pas dan gehouden worden, wanneer ik gekomen ben.

Voor de heiligen betekent voor de kerk, zijnde de kerkgangers. Als men Jezus volgt, evangeliseert en zich volledig inzet voor het geloof, ontbreekt het soms om in de levensbehoeften te voorzien.
In de huidige christelijke samenleving draagt de collecte ook bij aan de algemene kosten van het gebouw waar men kerk houdt.
Meer hierover vindt u op de website van AllaboutGod

gallery/jesus-4499718_1920

De collecte

Geef naar vermogen

Wat u opzij legt, is aan u de beslissing want u kunt tenslotte maar iets opzij leggen als u uw vaste kosten ten opzichte van de maatschappij hebt nagekomen, alsook de overheid. Overigens draagt u ook al een stuk bij via uw personenbelasting.

 

Het collectemandje wordt op zondag aangeboden. Wat u kan missen daar zijn wij de Heer dankbaar voor. Contant geld is ook niet een verplichting, u kunt dus ook bijdragen via overschrijving op maandelijkse basis, op driemaandelijkse basis of gewoon jaarlijks. Bent u gezegend met iets extra en u wil doneren, dan kan u via uw bank of on line een overschrijving uitvoeren.

Dit zijn onze bankgegevens

Christengemeente Emmanuel
Markt 10 - 3150 Haacht
Bankrekeningnummer:
IBAN: BE42 7865 7416 9454
BIC: GKCCBEBB

 

Onze kerk is nog niet toe aan de elektronische collecte, maar we sluiten niets uit voor de toekomst