Kan ik in een funerarium toch een christelijke uitvaart bekomen? Ja. Een erkende voorganger van een evangelische / protestantse kerk kan een volledige kerkelijke uitvaart verzorgen en doet dit ook courant, ook voor katholieke gelovigen die geen christelijke uitvaart buiten de kerk om kunnen organiseren.

Het is inderdaad een probleem wanneer mensen een christelijke uitvaart willen, maar dit niet wensen te doen in een kerk, iets wat we hier in Vlaams Brabant ook ondervonden. Men is ook niet gebonden aan een parochie, een erkende predikant kan overal een volledig kerkelijke uitvaart verzorgen. Wij leggen de nadruk op kerkelijke, omdat een kerk geen gebouw is, maar een gemeenschap van christenen.

Concreet betekent dit voor Vlaanderen alleen al, een vijftigtal voorgangers, waarvan de lijst hieronder.  Let wel: eenieder van onze predikanten is vrij, een dienst zoals deze uit te voeren of niet uit te voeren.

Uitvaartdienst

Een overlijden: wat moet ik doen?

Het komt onverwacht op je af. Zelfs al is iemand geruime tijd ziek, het heengaan slaat telkens in als een bom. Vanaf die dag stel je jezelf duizend vragen, wat moet ik beginnen.
De website van uitvaartvlaanderen biedt heel wat antwoorden op uw vragen.  Er is ook een specifieke pagina die nog meer uitgebreid antwoorden vormt om uw vragen en ook een gedetailleerde uitvaartgids.

Kan een uitvaart in Christengemeente Emmanuel?

Ja. We hadden ons de vraag nooit eerder gesteld, maar door omstandigheden viel ons deze vraag te beurt. Wanneer het gaat om een uitvaart waarbij de overledene reeds is verast, dan kan de uitvaart perfect plaats vinden in onze kerk. De trappengang (incl. stoellift) verhindert echter een uitvaart met een kist uit te voeren. Wat niet wegneemt dat we een christelijke uitvaart met een kist op een andere locatie wel kunnen verzorgen (zie o.a. funerarium).

Kan men een koffie- en theetafel plannen in Christengemeente Emmanuel?

Ja dit kan. Onze infrastructuur voorziet een aanwezigheid van max. 120 personen.
Let wel!!! Informeer u over de coronamaatregelen die van toepassing zijn op het moment van het overlijden.

Update: 28/08/2020

Update: 28/08/2020

De begrafenis heeft plaats in een funerarium