gallery/home-2095258_1920
gallery/boekentafel
gallery/peuterruimte
gallery/2

Thuiskomen

Bib

Onze 'kids'

Na de dienst

Wij kiezen ervoor om de liefde te betonen, en er is geen betere tijdstip om dit in praktijk om te zetten dan na de dienst.  Samen eten we de aangeboden broodjes en gratis frisdrank, koffie of thee. Je bent vrij om aan gelijkwelke tafel aan te schuiven en een praatje te maken.

Kleine ukkies kunnen bij ons terecht in de speelruimte. Een glijbaan, een ballenbad daar hebben ze al vlug de handen mee vol. Alvast, in dit ene lokaal. Twee deuren verder is het peuterlokaal, waar tafeltjes, stoeltjes, boekjes en heel wat speelgoed een leuke tijd verzekerd. Een derde lokaal, zeg maar ons junglelokaal, telt een kinderpodium en een poppenkast. Heel wat mogelijkheden dus, om de minimensjes even bezig te houden, terwijl mama en papa in de dienst zijn.

We hebben een kleine bib in de gemeente. Als u geïnteresseerd bent in één van onze geloofsgerichte boeken, ontleen hem bij ons.

Er zijn heel wat verhalende boeken, leerzame en ook studiegerichte exemplaren.  U vindt er vast wel wat om op een gezellige winteravond, of een aangename zomeravond in weg te verdiepen.

We hebben ook tal van video's die u thuis rustig kunt bekijken.

Blijvende hartelijkheid

We vinden het heerlijk als er iemand komt voor de eerste keer. Als we niet meteen bemerken dat jij voor de eerste keer langskomt, voel je vrij om te zeggen: “Dit is mijn eerste keer” en we zullen u begeleiden! Hartelijkheid de eerste keer gaat vrijwel ongedwongen, doch als er één iets wat Emmanuel Haacht typeert, is het haar warmte.

Een ongedwongen sfeer

Wij geven om u, niet om wat je draagt, dus voel je in jeans of wat dan ook is comfortabel om te komen. Onze dresscode is eenvoudig: wees gekleed. Pak een warme kop gratis koffie en ga zitten waar u wil! Geen paniek, wij zullen u tijdens de dienst niet vragen op te staan of u vragen om iets te zeggen.

 

gallery/p1140818
gallery/autos-3312696_1920
gallery/pray-1359099_1280
gallery/dscn0002

Stoellift

Auto kwijt kunnen

Gebedskring

Actieteam

Er is niets zo leuk dan samen werken. Ons actieteam verzorgt de dienst op zondag met ondermeer: onthaal, de keuken- en koffiedienst, de kinderopvangdienst, het evenemententeam enz. Iedereen kan er deel van uitmaken.  U contacteert hier voor Rita. Een specifiek formulier op onze contactpagina brengt u met haar in verbinding.

Op zondag komt de gebedskring samen een uur voor de dienst. Daarnaast is er een vaste gebedskring die u kunt mailen. 

U contacteert hier voor Rita. Een specifiek formulier op onze contactpagina brengt u met haar in verbinding.

Rechts van onze kerk ligt de Lombaardenparking waar zo eventjes 300 voertuigen tijdelijk op stal kunnen. Er moet niet betaald worden. Op de markt is soms ook plaats en in de schaduw van Sint Remigius zijn nog een aantal rechthoeken voorzien, die aanduiden dat u uw vierwieler daar kwijt kunt

Help! De kerk is op het eerste verdiep? De Heer voorziet, wees gerust. Delen is belangrijk, en daarom over de jaren heen deelden we samen in de aanleg van een stoellift. Dus minder mobiel is geen optie om hier niet te zijn. Wees welkom en boven... is alles breed genoeg om met de rolstoel te manoevreren

gallery/ritalamote

Franstaligen krijgen een simultane vertaling van de nederlandstalige prediking. Dit kan met de koptelefoon zijn, maar meestal zal iemand zich achter de franse taalsprekenden scharen om de 'traduction' tot stand te brengen. 

Franstalig?

gallery/newsletter-2123474_1920

Nieuwsbrief

Als trouwe gemeentebezoeker krijg je maandelijks een nieuwsbrief. Daarin wordt een stukje over het christelijk geloof gebracht, externe en interne activiteiten aangekondigd. Wie verjaart volgende maand, en andere weetjes maken deel uit van dit maandelijks item die je per e-mail wordt verstuurd. Wie niet over tablet, pc of smart/I-phone, krijgt die alsnog uitgeprint de laatste zondag vooraleer de volgende maand intrede doet.

Zaal Emmanuel voor seminaries, feesten, ...

gallery/cateringzaal1

Dient u een vergadering of conferentie vast te leggen?
U vindt niet de juiste accomodatie met o.a. geluidsinstallatie, podium, beamer, genoeg zitplaatsen?

Dan kunt u terecht bij:  Zalen Emmanuel te huur.

Overlijden? We willen een Bijbels woord

gallery/cemetery-664557_1920

Iemand nabij is heengegaan. U wenst ter ere van de overledene en de familie in het funerarium een Bijbels Woord, maar u kan geen geestelijke bereiken die dit ter plaatse wil komen doen. 

Contact voor een waardig afscheidswoord:

Voorganger (pastoor) Harry WOLTHUIZEN

Tel. 0495 23 25 80

gallery/pic3